Снимка: БТА

Абсолютен прецедент е, че няма проучвания за изборите нагласи с включени всички проценти на всички партии. Това заяви кандидатът за кмет на столицата, издигнат от БСП, Михаил Мирчев в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR.

"Последното такова изследване е публикувано на Галъп на 26 юни", заяви той, подчертвайки, че оттогава са минали три месеца. Според него липсата на подобни изследвания е, защото "рейтингите, които се получават, са драстично различни за сегашната власт, спрямо пропагандата. Затова те са неудобни", смята той.

По думите му действащият кмет Йорданка Фандъкова събира към момента не повече 40% от предпочитанията на избирателите, а не 60%, както й дават някои социолози.

"Ако е вярна пропагандата нямам шанс да отида на втори тур, но изследванията показват, че убедително ще отида на втори тур", убеден е Мирчев.

Той обясни, че неговата цел е в София да има втори тур. По думите му "другите кандидати му помагат", като вадят неудобни факти срещу ГЕРБ и Фандъкова.

Неговото мнение е, че в системата на управлението на столицата се правят две-три хубави неща, но по останалите "20-30 пункта нещата изглеждат доста трагични".

По негови думи Георги Кадиев и АБВ не му помагат, "целта им е да откраднат от моите гласове, от гласовете на БСП и да намалят бройката на техните общински съветници". Помагат ми обаче в говоренето против сегашната власт, смята той.

Според него купуване на гласове се подготвя и в София от ГЕРБ. При това на всички равнища, ниво секционна избирателна комисия, на равнище ОИК, а и на централно ниво.

Неговата преценка, че кандидатите за кмет на столицата не обявяват предизборните си платформи, включително и той, е, че избирателите гласуват по други причини.

Цеилят разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR.

Още новини от "България" четете в bgonair

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase