Снимка: БТА

"Моят рейтинг е и рейтинга на премиера. Защото аз без неговата подкрепа, а и неговата категорична воля затова да се строи, и то много и веднага, аз го приемам като рейтинг за усилията. Аз нямаше да имам този рейтинг ако не беше той, ако не беше ГЕРБ, ако не беше предишното и сегашното правителство", обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в предаването "Комбина" по Нова телевизия.

По думите на Павлова основната й цел е правителството да завърши успешно мандата, "защото с програмата, която сме си поставили, предизвикателството е достатъчно голямо за мен".

Строителният министър коментира, че в кабинета отношенията са хармонични, но при работата с парламента нещата са далеч по-сложни. "Във форматът на правителството, което не беше договорено лесно, успяхме да намерим баланса. Няма как да е лесно, ако си живеехме идеално нямаше ли да е много подозрително. Няма как да не спорим. Няма как през цялото време да имаме пълно съгласие и разбирателство. Въпреки това, смятам, че го постигаме", допълни Павлова.

По думите й обаче, когато министрите отидат в парламента, не се получава такава хармония. Според Павлова до голяма степен това е така, защото парламентът е място, където се политизира и политиканства. "Когато си в Министерски съвет, ти вече не можеш да политиканстваш. Затваряш я тази страница", категорична бе министърката.

Тя посочи още, че към момента управляващите не водят политика и не работят за предсрочни избори. "Няма причина да искаме такива – и хората, и ние се уморихме от такива. Поредни избори ще дебалансират тотално и без това крехкият финансов подем на държавата", смята Павлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase