Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов обяви в Пловдив, че законопроектът за предотвратяване на корупцията ще бъде внесен отново в НС след три месеца.

Още по темата

"Ще направим някои корекции, и най-вече в частта за анонимните свидетели, и след три месеца отново ще го внесем в Народното събрание. Това не е законопроект на Меглена Кунева, а на Министерския съвет", коментира той късно снощи отхвърлянето на първо четене на Законопроекта за предотвратяване на корупцията сред лицата, заемащи висши публични длъжности.

Според него е имало и основателни забележки, и като пример посочи частта за анонимните свидетели.

"Има практики по света за това и една от тях е сигналите да влизат през адвокат, като по този начин комисията няма да се задръства от жалби и анонимки, а при злоупотреби потърпевшите ще могат да търсят правата си чрез съда", коментира премиерът. По този начин, смята Борисов, хората ще си мерят приказките.

Премиерът подчерта, че по темата днес ще има среща на всички партии, които подкрепят правителството, защото две от тях - АБВ и Патриотичният фронт, се въздържаха при гласуването.

Като причина за отхвърлянето на законопроекта Борисов посочи и това, че "всички партии сега са в предизборна кампания и всички се опитват да показват своята идентичност, колко са само те и самодостатъчни". Разбирам пък и колегите, които не го подкрепиха, добави премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase