Снимка, архив Булфото

Социалистите в Пловдив избираха Георги Гергов за свой кандидат-кмет. Той се отказа обаче да бъде водач на листата за общински съветници и попадна на 10-то място в нея, предаде кореспондентът на Dnes.bg в града. Решението се взе на партийната конференция на БСП-Пловдив, която се провежда в Панаира.

Номинирани за кандидат-кмет бяха още директорът на Английската гимназия в Пловдив Николай Радев, бившият зам.-шеф на ВиК-Пловдив Петър Бояджиев, бившият зам.-просветен министър и бивш директор на Математическата гимназия доц. Кирчо Атанасов и Минка Сърнешка, която сега е общински съветник.

Доскоро се смяташе, че Георги Гергов ще се откаже в полза на председателя на групата общински съветници Николай Радев, но това не се случи.

"Аз ще съм кандидат-кметът на Пловдив, който ще отиде на балотаж с Иван Тотев, не съм страхливец и не съм за отстрел”, заяви кандидатът за кмет от БСП пред съпартийците си. Като цел той си постави партията да спечели 10 от 51 места в Пловдивския общински съвет.

"Тепърва ще видите". Това заявил лидерът на пловдивските социалисти Георги Гергов на партийната конференция днес в панаира, където бе избран за кандидат-кмет на БСП за града. Форумът бе закрит за медии и продължи близо 5 часа.

Пред журналисти Гергов се определи като нестандартен човек, когото пловдивчани не познавали добре.
Той се оплака, че непрекъснато го оплювали, че е взел панаира и го наричали "свинар". "Не се обиждам на подобни квалификации. Свинар е човек, който си труди, за да си вади хляба", каза още Гергов.

Мераци за кметския стол на Пловдив Георги Гергов имаше и през 2007 година, когато НДСВ го бе номинирала. Тогава обаче той заяви, че ще приеме номинацията единствено, ако СДС и ДСБ го подкрепи. Подобна подкрепа обаче не дойде и той се отказа от битката за кмет на Пловдив.

В челните места на листата на БСП за общински съветници в Пловдив попадат бившият депутат и уважаван хирург Красимир Мурджев, Дима Вакрилова, Минка Сърнешка, Ангел Иванов, Николай Радев, Петя Манева и младите надежди на столетницата – хирургът д-р Любомир Паунов, Теодора Халачева и Красимир Трифонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase