Снимка: архив Булфото

БСП не се срамува от историята на България, а е горда от всичко постигнато от предишните поколения. Това обяви лидерът на БСП Михаил Миков в нов пост в профила си в социалната мрежа.

В него Миков влезе в задочен сблъсък с едно от лицата на "Протестна мрежа" Асен Генов заради публикуван от него колаж, който осмива паметника на Бузлуджа – представя го като тоалетна чиния.

Още по темата

Миков припомни и поругаването на паметника на антифашистката съпротива пред централата на БСП, който беше боядисан с блажна боя. Лидерът на БСП не пропусна и че съдът оправдава извършителя с аргумента, че щетите върху паметника били отстраними, затова и деянието не било толкова укоримо.

"Паметниците носят поуката на историята на българския народ. Народ без история не е народ. Обругаването на собствената ни история не е патриотично. То или обслужва чужди интереси, или пък е проява на ниско самочувствие и комплекси", пише още Миков.

Според него, ако боята се отстранява лесно, както е констатирал съдът, "то натрапчивите опити за споделяне и насаждане на нечие ниско самочувствие или комплекси върху цял народ не се отстранява толкова лесно".

Лидерът на БСП завършва с това, че социалистите не се срамуват от историята и дори се гордеят с миналото.

"Ние в БСП не се срамуваме, че сме българи, не се срамуваме от историята на България и се гордеем с всичко постигнато от поколенията преди нас. Всеки, който си мисли, че може да заличи спомена от това, като боядисва по тъмно, дълбоко греши", категоричен е Михаил Миков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase