Екатерина Захариева. Снимка: Булфото

С решението на НС за отпадането на два от въпросите за референдума, бламиран не беше президентът, а бламирани бяха основно хората, заяви в предаването "Лице в лице" по bTV Екатерина Захариева, началник на кабинета на президента и бивш вицепремиер.

Още по темата
Както е известно, преди ден само един от трите предложени от държавния глава въпроса за националния референдум бяха приети от парламента. Той касае електронното гласуване, а въпросите за мажоритарния вот и за задължителното гласуване, не събраха необходимата подкрепа.

"Не беше очаквано само един от въпросите да остане и разочарованието ни беше дълбоко", призна Захариева.

Тя обяви, че за нея е голямо разочарование гласуването на РБ, които също са участвали в събирането на подписите. "Голяма част от депутатите, които гласуваха против, всъщност се бяха подписали под тези въпроси”, посочи Захариева.

Тя изрази мнение, че ако са били зададени въпросите за мажоритарния вот и задължителното гласуване, това е щяло да даде устойчивост на реформата в изборните права. "Това щеше да повиши доверието в политическата система, в партиите и институциите”, категорична беше Захариева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase