БСП ще следи кабинета за демографската криза. Снимка: БТА

Парламентарната група на БСП Лява България ускорява своята дейност по всички показатели. Това утвърждава БСП като основна опозиционна сила и алтернатива на днешното дясно управление, прокарвана от четворната и по-широка в определени ситуации коалиция, обяви лидерът на БСП Михаил Миков след края на провелото се заседание на Националния съвет на левицата.

Още по темата
Той посочи, че на проведеното заседание са били очертани перспективи за есента по политически въпроси, които трябва да бъдат поставени.

Миков подчерта, че като изключително важна е била очертана дискусията по демографската криза и решенията, които трябва да бъдат предложени на правителството, когато се изготвя бюджетът за следващата година. "Това е стратегически въпрос за България, който ние ще отстояваме пред следващите дни и есента. Ще следим много внимателно какво прави правителството по този въпрос", заяви председателят на БСП.

Той обясни, че втората част от заседанието на НС на БСП е била посветена на подготовката на левицата за предстоящите местни избори през тази есен. Миков посочи, че БСП води разговори в рамките на БСП Лява България, но и с други партии, които споделят стандартите за лявото управление и утвърдената платформа на левицата.

"За нас е от основно значение политическата платформа на кандидатите, които участват в изборите. Не става въпрос само за спечелване, а и за капацитет за прокарване на лява политика”, категоричен бе Миков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase