Снимка: архив, Булфото

Пореден сблъсък между ДПС и Патриотичния фронт избухна по време на извънредното заседание на парламента. По време на него депутатът на Местан Тунчер Кърджалиев нарече Патриотите кутрета, които са налазили по шрокия гръб на премиера. Лидерът на НФСБ Валери Симеонов пък отвърна, че движението демонстрира злоба и ниска култура. 

Повод за разправията стана декларация на Патриотите, посветена на клането в старозагорското село Любенова махала. Симеонов разказа от трибуната на парламента за жестокостта на турците, изклали няколко хиляди българи в селото на днешния ден по време на турското робство. Лидерът на НФСБ обвини ДПС, че "надига вой" за жертвите в Сребреница, но не казва и дума за тези в Любенова махала. Симеонов поиска и канонизация на хилядите избити. 

Няколко минути по-късно на трибуната излезе Тунчер Кърджалиев."Каква е причината да се гневите и гаврите постоянно с ДПС? Освен омразата, а тя няма допирни точки с интелекта, каква е другата причина? Вашата омраза е наша привилегия. Това е ресурс за нас", обясни депутатът.   

След това прогнозира, че в деня след изборите в очите на Симеонов ще има "море от мъка и безнадеждност". "Много партии ни подцениха и вече са в небитието. Първият и вторият се сменят, но третият е константа", каза Кърджалиев.   

Депутатът защити партията си и обяви: "Ако първото ни име е ДПС, второто е любов и респект. Третото ни име е мъдрост и търпение".   

Кърджалиев обясни и че пред Патриотите няма политическо бъдеще. "Вие сте едни политически кутрета, които сте налазили по широкия гръб на премиера. Но когато има опасност да му скъсате шлифера, той ще ви отритне", каза още депутатът.   

Валери Симеонов пък му отвърна, че говори за любов, но сее омраза. "Тук не става дума за политическа омраза, тук става въпрос за ниска култура", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase