Снимка: архив Булфото

Дясното и лявото у нас не спират да преплитат шпаги на тема "Гърция". Зам.-шефът на депутатите от РБ Мартин Димитров обяви Алексис Ципрас за гръцкия Жан Виденов. Според независимия Велизар Енчев пък под крилото на Ципрас Гърция се е противопоставила на дивашкия капитализъм.

Още по темата

Ципрас фалира Гърция и това напомня на Жан Виденов, коментира зам.-шефът на групата на Реформаторите Мартин Димитров пред "Нова телевизия".

Той начерта мрачна картина за южната ни съседка. "Ако махнем празните приказки за героизъм, Ципрас фалира Гърция, банковата система не работи, фирмите фалират, хората бедстват", каза той.

Според него определени хора виждали в това "битка с въображаеми кредитори". Димитров обаче смята, че причината да фалираш за няколко месеца една развитакапиталистическа държава е друга.

"Банките не са будки за вестници, не можеш да ги затваряш и отваряш през две седмици. Бизнесът фалира, тази година няма да има растеж", коментира още бившият лидер на СДС. Според него именно затварянето на банките е най-голямата грешка на днешните управляващи в Гърция.

Независимият депутат Велизар Енчев опонира на Димитров, че няма право да говори за дълговете на Гърция след като е част от мнозинството, изтеглило "колосалния дълг от 16 милиарда лева" преди няколко месеца.

"Целият политически елит се обедини около Ципрас и го подкрепя. Партньорската партия на Димитров Нова демокрация също го подкрепя", обясни още Енчев. Според независимия депутат Европейската централна банка и МВФ са показали, че ще помогнат на Гърция след референдума.

"Гърция се противопостави на дивашкия капитализъм, това е битка на олевяваща Европа", отвърна му Велизар Енчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase