Найден Зеленогорски. Снимка: архив, БулФото

В Реформаторския блок се видяха като неорганизирана армия на прага на местните избори. В десните редици зрее напрежение заради неразбирателство дали да се явят с единни кандидатури навсякъде. 

Още по темата
Както Dnes.bg писа заради това шефът на предизборния щаб на Блока Найден Зеленогорски е заплашил с оставка на заседанието на групата вчера. Днес той потвърди това и обясни, че една част от партиите в РБ искат единна регистрация, но друга част очакват някакви решения на националните си ръководства, които все не се случват.   

"И аз не мога да не съм притеснен от това, защото не бих искал да бъда началник щаб на една неподредена и неорганизирана армия", каза Зеленогорски.  

Той обясни, че РБ се забавя със сроковете за изграждане на единна концепция за участие в местните избори.

"Допуснах, че ако това не се случи до края на този месец, е възможно да предложа на друг колега да поеме този ангажимент, защото и без това съм твърде натоварен, а участвам винаги за победа, а не на олимпийския принцип", каза още депутатът. 

Зеленогорски отказа да обвини лидера на ДСБ персонално, че подклажда напрежение. Според него обаче, улисани в управление на държавата, са оставили на заден план местния вот. 

От думите на шефа на предизборния щаб стана ясно, че Реформаторите вървят към единна кандидатура за кмет на столицата. "Според мен в София нещата вървят към успешна развръзка", каза Зеленогорски. Той отказа да коментира имена, преди да се събере председателски съвет на щаба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase