Валери Сименов. Снимка: архив Булфото

Протестът в Гърмен е естествената реакция на хора, изоставени изцяло от държавата. Това заяви председателят на ПГ на "Патриотичния фронт" Валери Симеонов пред "Фокус".

"Нормално е заблудените хора да се опитат да си вземат в свои ръце инициативата и да настояват институциите да си свършат работата. Не знам какви мерки са предприети там. Освен разговори с едната и другата група от двете страни на барикадата, аз други мерки не знам. Ако трябва да се предприемат някакви мерки, то трябва да се уволни някой от полицията там”, заяви Симеонов.

Още по темата

По думите му, трябва да се усили постоянното полицейско присъствие. „Определено това е критичен район. Непрекъснато да се гарантира денонощно присъствие. Задължително да се монтира видеонаблюдение. Не знам нещо до момента да е направено”, допълни той. 

Според него сериозни мерки до момента не са взети.

"Поставили сме като условие за продължаващата подкрепа до 1 юли да бъдат съборени всички постройки, за които са завършили процедурите по събаряния, те са 129, както и да се пристъпи към оценка на останалите, които са изградени извън списъка на РДНСК. Ако това беше направено, гарантирам ви, че просто нямаше да има такава нагла самонадеяност от страна на малолетните циганета да бият и крадат този възрастен свещеник”, допълни Симеонов.

Той заяви още, че не се предприемат никакви реални действия спрямо тази престъпна атмосфера, която продължава да произвежда престъпници.

"Самата среда на циганското гето е такава. То възпроизвежда престъпност. Държавата трябва да се намеси с цялата си тежест и бъдете сигурни, че процесът ще бъде прекратен”, каза още Симеонов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase