Снимка: архив Булфото

Правителството одобри допълнителен трансфер по бюджета на Столичната община за 2015 г. в размер на 15 милиона лева.

Средствата са за финансиране на метрополитена и съпътстваща инфраструктура за изграждането на разширението на Линия 2 от метростанция "Джеймс Баучер" до кв. "Хладилника" с една метростанция, което включва тунелен участък с дължина 950 метра и линеен пункт с дължина 200 метра за смяна на посоката на движение на влаковете, съобщиха от пресцентъра на кабинета.

С предоставянето на средствата ще бъде спазен строителният график през 2015 г. и ще се даде възможност за изпълнението на тази важна инвестиция в транспортната инфраструктура на столичния град.

Разходите са за сметка на предвидените по централния бюджет средства в съответствие със Закона за държавния бюджет на България за 2015 година.

Правителството днес учреди и ограничено вещно право - право на прокарване, в полза на Столичната община, върху имоти - собственост на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Решението ще позволи на общината да изгради водопровод за метростанция "Летище София".

При избора на терен за преминаване на съоръжението е търсен икономически най-изгодният вариант, при който водопроводната връзка е с най-малка дължина. По този начин се постигат по-ниска цена на строително-монтажните работи и по-малки разходи при експлоатацията на съоръжението. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase