Бойко Борисов. Снимка: архив Булфото

Изпълнителната комисия на ГЕРБ прекрати членството на Радослав Йовков от Копривщица заради уронване на престижа на партията, което е несъвместимо с ценностите и принципите на партията, съобщи премиерът Бойко Борисов в профила си във Facebook.

Преди два дни bTV съобщи, че лидер на ГЕРБ в града е наел от общината 10 000 дка пасище, без да има нито едно животно. Заради договора партийният активист можело да вземе 24 000 лева субсидии.

Още по темата

"Поех ангажимент да проверя случай в Копривщица за човек, който се представял за общински ръководител на ГЕРБ и получавал субсидии за пасища, без да има животни. След извършена проверка Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ прекрати членството на Радослав Любчов Йовков с решение от 26 май", написа Борисов в социалната мрежа.

Радослав Йовков никога не е заемал ръководна длъжност в общинската структура на ГЕРБ-Копривщица, включително и "общински ръководител", за какъвто сам се е представял, твърди премиерът.

Общински ръководител на ГЕРБ в Копривщица е утвърден Генчо Дойчев Герданов.

"Всички опити на Радослав Йовков да се представя за ръководен служител от ПП ГЕРБ са груба манипулация и опит за заблуда на трети лица или организации", настоява Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase