Снимка: ДПС

Най-уродливата изява на тежката ерозия на демократичните ценности е предложението на ПФ използването на майчин език в предизборна кампания да се наказва със затвор от 3 до 6 години. Това заяви председателят на ДПС Лютви Местан в село Ябланово, където се проведе митинг под надслов "Заедно срещу омразата”.

Събитието беше организирано от ДПС като част от традиционните майски събития, свързани с отбелязването на съпротивата срещу "Възродителния процес”.

“За съжаление партньорите на ПФ в управляващата коалиция - ГЕРБ и Рефоматорски блок мълчат и така се превръщат в мълчаливи съучастници, а дясното все повече се приближава към национал-популизма и това е най-опасното явление в съвременната българска политика", заяви Местан.

По думите на Местан България има тежки проблеми, свързани със състоянието на икономиката, заетостта, социалния статус на гражданите на страната, както и с покриване ангажиментите към НАТО. "ДПС е готова с градивни позиции да участва в решаването на тези проблеми, но преди тях стои един най-важен проблем. Изживяваме тежка криза на толерантността”, подчерта Местан.

Лидерът на ДПС бе категоричен още, че има разколебаване на демократичния модел. Според него няма как недемократично управление да роди демократични реформи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase