Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов даде да се разбере, че не обмисля да прави нови промени в кабинета. През последните дни слуховете, че готви смяна на военния министър Николай Ненчев се засилиха.

Още по темата

Очакването беше подсилено от призива на един от коалиционните партньори във властта, Георги Първанов, Ненчев и министърът на външните работи Даниел Митов да бъдат уволнени.

Облаците над военния министър се сгъстиха още повече след като в понеделник Консултативния съвет по национална сигурност при президента го бламира в искането му за актуализация на бюджета за армията.

"Не виждам смисъл от ремонт на кабинета", обяви обаче днес Борисов в Долна Диканя. Призива на Първанов премиерът коментира с: "Аз имам рядката привилегия да не гледам телевизия и да не слушам".

"Когато дойдат да ми приказват за магнолиите, се заслушвам от време на време, за да видя докъде е паднала журналистиката. А иначе всяка партия има право да си изявява своите претенции, да говори по своите програми, да си трупа точки пред избирателите си. Всеки има право на мнение. Това е демокрацията", коментира Бойко Борисов, цитиран от "Нова телевизия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase