Снимка: БТА, архив

Най-вероятно това ще бъде моят последен мандат като партиен лидер. Това заяви председателят на АБВ в оставка Георги Първанов в интервю за БТВ.

Въпреки това Първанов не съобщи резултатите от вчерашното вътрешнопартийно гласуване в АБВ.

Той допълни, че отново би се занимавал с политика, но не и оперативна. "На мен ми идва в повече партийното лидерство”, допълни още Първанов.

Първанов подчерта, че в партийните избори са участвали над 25 000 членове и симпатизанти на партията. "АБВ, макар нова и малка формация, показва на лявото пространство, че може да има пряка демокрация”, коментира той. Първанов подчерта, че в последните три избора на СДС са участвали по-малко хора.

На въпрос дали при избора на председател има имитация, Георги Първанов попита дали през 2006 година не е било ясно, че той ще спечели на президентските избори. Той посочи, че има избори, които в някаква степен са предопределени, но това не намалява тяхното значение. "Вероятно с опита, авторитета на създател на АБВ, имам преднина, но самия факт, че излязоха млади хора, това е добър знак”, заяви още Първанов.

"Един министър свърши работата колкото за 6 други”. Така Първанов коментира работата на социалния министър Ивайло Калфин. По думите му свършената работа в здравеопазването, образованието и енергетиката не може да се сравнява с направеното в социалната сфера.

Първанов коментира още собственото си определение за коалиционното споразумение отпреди месец. Тогава той нарече документа "мъртвороден”. Първанов призна, че думата е била твърде силна, но след това са се формирали групи, с които диалогът между АБВ и ГЕРБ е бил възстановен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase