Снимка: Facebbok, архив

Министър-председателят Бойко Борисов очаква повече от 1,5 милиарда лева приходи от митниците. Той каза това днес пред журналисти в Свиленград. Премиерът отбеляза, че въвежда мерки в граничните и митническите служби, които трябва да допринесат за по-високите приходи.

Борисов смята още, че сега митниците работят по-добре и "събират повече пари".

"Моите уважения към граничарите и митничарите, но такива мерки им въвеждам сега, че около 1,5 млрд. лева трябва да съберем повече. Кметовете ми искат всеки ден пари, животновъди, растениевъди, всеки иска пари”, каза още Бойко Борисов, цитиран от агенция "Фокус”.

Премиерът съобщи още, че автомагистрала "Марица" може да бъде довършена още тази година. "Ако времето се задържи, мисля, че няма да се върнем назад, а ще я докараме до това тази година да я свършим”, подчерта премиерът.

Борисов присъстваше на откриването на пречиствателна станция в Свиленград. "Без началника нищо не може да се построи. След началника е важно да има добър кмет, затова го поканих да сме заедно”, обясни Борисов. "Няма ли добър кмет, държавата нищо не може да направи. Когато има добре работещи екипи, тогава нещата се случват”, заяви още Борисов.

По думите му на място се вижда, че хората вършат достатъчно важна и отговорна работа.

Според казаното от Борисов новата пречиствателна станция ще служи на 2500 души. Той поздрави гражданите на Свиленград за новата им придобивка и каза, че следващият път ще дойде по новата отсечка на магистрала "Марица”.

"Виждате за колко кратко време се случват нещата – минута за реклама. Когато ние дойдем на власт, всички европейски фондове работят и отиват в общините, отиват при хората. Дойдат ли други, всички спират. Нека си направи извод народът дали трябва да прави повече такива глупости с година и половина нулева година за България”, заключи Борисов.

По повод на очакван засилен поток от бежанци Борисов смята, че "трябва да си стабилизираме границите и да се ударят каналджиите тежко". Той добави, че и армията ще помага, както и че продължава изграждането на съоръжението по границата. По думите му не правим ограда, а "малко заграждение", което да спира и диви животни, както и да ограничава възможността за навлизане на зарази по животните.

Премиерът каза още, че на селските стопани, които изгубиха животните си при наводненията и снежното бедствие, са били осигурени помощи общо за над 800 000 лева.

Новооткритото съоръжение е изградено по проекта на общината "Изграждане, реконструкция и модернизация на канализационна мрежа, и водопроводна мрежа в гр. Свиленград" с финансовата подкрепа на оперативната програма "Околна среда 2007 - 2013 г.". Общата стойност на проекта е 48 132 968 лева
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase