Снимка: архив, Булфото

Не ходя на банкети и коктейли. Ще те снимат с някой и след години ще ти пуснат снимката и ще те свържат с него. Това признание направи шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова пред Dnes.bg по повод дуото на банкерите. В четвъртък "Господари на ефира" излъчи видео на Цветан Василев и Иван Искров, които се веселят в заведение – танцуват и пеят "Назад, назад, моме Калино".

Стоянова, а и голяма част от депутатите, обясниха, че не са гледали клипа. "Но чух за него", обясни депутатката. Тя не пожела да коментира изпълнението на банкерите. "Какво да коментирам - едно видео от един банкет, на който са ударили три ракии", отклони въпросите тя.

Още по темата

Иначе сподели, че преди четири-пет години била поканена да връчи награда на Стопанската камара и там била снимана с човек, който после бил разследван за данъчни измами. "След две години ми извадиха снимката и обявиха, че имаме общо", кахъри се депутатката.

"Щом пеят, значи са консумирали развеселителни течности", коментира Методи Андреев от ГЕРБ. Той също не е гледал видеото, но споделя, че няма нищо лошо в това двама банкери да разговарят или да се веселят. "Лошото е, че веселието им не може да бъде споделено от вложителите на КТБ", допълни обаче Андреев.

Той обвини единия от "певците", че е окрал банката си, а другият – че се прави на морален съдник, а е предал националния интерес.

"Това видео говори за това, че Иван Искров носи не само персонална и административна, но и морална отговорност за краха на КТБ", коментира "концерта" независимият депутат Велизар Енчев.

Повечето от народните представители обаче не бяха чули за изпълнението на банкерите. Други пък предпочетоха да направят неофициален коментар: "Това е отмъщението на Цветанов към Искров".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase