Снимка: архив Булфото

Премиерът Бойко Борисов е ял по една-две ябълки, когато е летял с правителствения "Авиоотряд". Обяснението дойде от транспортния министър Ивайло Московски, който каза, че за първи път научава, че се сервират екзотични храни по време на полетите на властта.

Духовете разбуни обществена поръчка за 12-годишно уиски, омари, ордьоври със скариди, папая и други луксозни напитки и храни - кетъринг за полетите на двата самолета и трите хеликоптера, които се ползват приоритетно от президента, премиера и министрите.

Още по темата

Премиерът Бойко Борисов призна вчера, че хората с право недоволстват и обяви в социалната мрежа Facebook, че спира поръчката и кетъринг няма да има.

"Никога не съм ял такива неща в правителствения самолет като съм летял", разясни Московски, който беше транспортен министър и в първия мандат на ГЕРБ.

Той предположи, че такъв кетъринг "е вървял десетки години", но е бил записван общо, например като "морски дарове", а не както в момента – поотделно.

Министърът заяви, че не се занимава с кетъринга и не контролира менюто в самолетите.

"Точно заради предишния ни мандат, понеже написахте глупости, че Борисов ял по 2 кг фъстъци, като летял с "Авиоотряда", премиерът още в началото на мандата каза, че не желае абсолютно никакъв кетъринг да ползва и не е ползвал", отсече той.

Московски коментира, че ще бъде направено "нормално меню", което да не дразни хората. Той обаче не се нае да обясни точно какво означава това, като се пошегува, че все пак няма да бъде "пръжки, сланина, домашна ракия или туршия".

"За първи път научавам, че има такова меню, никога през живота си не съм виждал такива ястия, когато аз съм летял. Нормално се ядат някакви ядки и се пие някакъв сок или кола, това е", заключи министърът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase