Румяна Бъчварова. Снимка: архив Булфото

Скандалните крясъци "Българите на кайма" и "Българите на сапун" на роми от Сливен влязоха за дебат и в Народното събрание.

Депутатът от "Атака" Илиан Тодоров попита вътрешния министър Румяна Бъчварова има ли образувани досъдебни производства по случая.

МВР шефът обаче не даде конкретен отговор с обяснението, че въпросът не касае общата политика на министерството. "Този случай е прекалено конкретен", каза Бъчварова, но се ангажира да го провери.

Още по темата

Националистът обаче протестира и обяви въпроса за прекалено актуален. "Това е поредното нагло изказване от страна на цигани", каза Тодоров. Той съобщи, че днес ром е разбил главата на жена в Сандански и припомни, че преди дни циганин убил българин в Правец. "Всеки ден сме свидетели на поредните нагли безчинства, кражби, убийства изнасилвания от циганите, които тормозят българските граждани. Българите са принудени да спят с животните си в оборите, за да не бъдат откраднати от циганите", възмути се той.

Бъчварова отвърна, че органите на МВР действат по еднакъв начин по отношение на българските граждани и не ги делят по етнос.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase