Снимка: архив, Булфото

Народното събрание ще приеме всякакви законови промени, които биха развързали възела около КТБ. Това заяви за предаването "Седмица” на Дарик радио председателят на парламента Цецка Цачева.

"Хубавото в случая е, че има изключително широк консенсус”, подчерта Цачева.

Още по темата
По думите й и опозиция, и управляващи искат да се стигне до истината по казуса, каквато и да е тя, и да стане ясна не само за политиците, но и за обикновените граждани.

Цачева коментира и предложението на Гроздан Караджов от Реформаторския блок ДАНС да налага вето на прехвърляне на компании с национално значение. Според председателя на парламента към момента такава мярка няма как да се случи, тъй като няма законова предпоставка за това.

"Това са неща, които трябва комплексно да се обсъждат, ако постъпи в парламента такава законодателна инициатива. На този етап мисля, че е още много рано за тази идея”, заяви Цецка Цачева. "Мисля, че и в сега действащото законодателство, ако то стриктно се прилага, ако органите, институциите, си бяха свършили работата на време, или на време бяха сигнализирали с червена лампа какво се случва и някъде има проблем, нямаше да го имаме този резултат днес”, каза още тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase