Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Българският министър-председател Бойко Борисов разговаря по телефона с израелския си колега Бенямин Нетаняху снощи и го поздрави за изборната победа. Това съобщи днес пресслужбата на кабинета.

Премиерът Борисов пожела успех на Нетаняху в съставянето на правителство, като изтъкна, че спечелването на изборите е само началото на редица предизвикателства и отговорности, се посочва в съобщението. Двамата са обсъдили възможността за двустранна среща в най-близко време и за започването на подготовка за взаимни посещения.

Премиерът Борисов е разговарял по телефона вчера и с турския президент Реджеп Ердоган, с когото са обсъдили редица важни въпроси от двустранните отношения.

Двамата са обърнали специално внимание на енергийната сигурност и на бъдещето на енергийните проекти в региона. Това ще бъде и една от основните теми на двустранната среща, за която Борисов и Ердоган са се договорили да бъде осъществена скоро.

Българският премиер и турският президент са дискутирали вътрешнополитическата обстановка в двете страни в контекста на новите предизвикателства на международните отношения и регионалната сигурност.

Премиерът Борисов е изказал своите съболезнования и дълбоко съчувствие към семействата на загиналите турски граждани в авиокатастрофата над френските Алпи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase