Снимка: Булфото, архив

Новият вътрешен министър Румяна Бъчварова се доверява на екипа на предишния МВР шеф Веселин Вучков, а в трудните ситуации се обръща към премиера Бойко Борисов. Това призна самата тя  в предаването „120 минути” по bTV.

Още по темата
По думите й няма лесни решения и лесен път.

Бъчварова заяви, че двамата с министър-председателя са се сработили добре и познават логиката, по която мислят и работят.

Вътрешният министър каза, над 1000 осъдени не са влезли в затвора, защото има законов срок това да стане и ситуацията крие опасности.

Тя допълни, че по този въпрос е имала вече среща с главния прокурор и са набелязали съвместни мерки. Бъчварова гарантира, че предстоят законодателни промени.

По повод критиките на АБВ, че „реформаторите” са преяли с власт, Бъчварова заяви, че в момента не може да се каже, че има такова съотношение на силите в кабинета, защото партиите са много.

По думите й липсата на апетит към властта означава, че дадената политическа формация не е здрава.

„Това е основният мотив на всяка политическа сила за влизане във властта – да реализира идеите си”, коментира Бъчварова.

Това, че ДПС подкрепя в Народното събрание някои от предложенията на правителството, не означава, че влиза в управлението, категорична бе тя.

На въпрос дали предстоят нови рокади в кабинета, Бъчварова отговори: „Съдейки по опита от предишния ни мандат, рокадите не са изключение, а са отговор на конкретни проблеми, които са се появили. Към момента няма някаква зона на напрежение, за която мога да кажа, но във всеки един момент може да се появи”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase