Снимка: архив БТА

Премиерът Бойко Борисов изпадна в откровения за хранителните си навици, провокиран от последните събития в държавата. Темата за преяждането с власт от страна на Реформаторите събуди у него желание да сподели, че много обича да се храни, но сега е на пости и трудно ги понася.

„Имам един порок, много обичам да ям. Сега постя от две седмици и е ужас. Нощ не виждам, като съм гладен”, разказа той на журналистите. Той дори обясни и че не споделя мнението, че който не яде месо, се чувства по-силен.

„Това, което викат - не ядеш месо, много по-силен се чувстваш, по-леко ти е, точно обратното е”, категоричен е премиерът.

Въпреки че е подложил себе си на пости, Борисов даде да се разбере, че няма нищо против „преяждането” на Реформаторите.

„Там, където партиите имат добри кадри, не ги броя дали са повече, или по-малко министри. Нямаме формула с коефициенти колко трябва да получат за своите 8-9%. Имат ли добри кадри, назначаваме”, беше категоричен той.

Премиерът се противопостави на използването на „термини като „преяли", „изчегъртали", „извили". „Виждате европейците как са постигнали този крехък мир толкова години", допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase