Цветан Цветанов. Снимка: Булфото

Шефът на групата на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов обеща на новия вътрешен министър Румяна Бъчварова да получи същата подкрепа от партията, каквато е имал и предшественикът й Веселин Вучков.

Министърът в оставка беше един от най-приближените на Цветанов от първия мандат на кабинета "Борисов", когато беше негов заместник в МВР.

Още по темата
"Подкрепата за Румяна Бъчварова ще бъде изцяло, в пълния си обем“, каза шефът на депутатите от ГЕРБ.

Той обясни и че в последните дни има много спекулации по темата. Цветанов допълни, че не трябва една оставка, подадена по лични причини, да отклонява дебата.

Зам.-шефът на ГЕРБ обяви, че дава категорична подкрепа за новия министър, и призова всички да й дадат шанс и кредит на доверие. „Г-жо Бъчварова, ще получите същата подкрепа, каквато получаваше и Вучков“, обърна се той към бъдещия МВР шеф.

Цветанов използва изказването си, за да припомни, че по време на управлението на БСП властта е управлявала зад ограждения. Той акцентира и на това, че именно ГЕРБ са върнали страната в европейския път и са възстановили европейските плащания.

Цветанов отказа и да влезе в спора между ДПС и Патриотите за етносите и обясни, че ГЕРБ още от първия мандат дава равна възможност за изява на всички.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase