Атанас Мерджанов Снимка: архив, Булфото

Подадената оставка на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров не може да бъде успокоение за никого, смята говорителят на БСП Атанас Мерджанов.

Още по темата
Вчера Борисов призова в НС Лазаров и шефа на ДАНС Владимир Писанчев да напуснат заеманите постове и главният секретар вече го направи, а до края на деня ще стане ясно дали примера му ще последва и Писанчев.

„Това не може да успокоява никого и аз се учудвам премиерът как може да допусне такъв акт. Редно беше промените в правителството да бъдат разгледани още днес и по най-бързия начин да се придвижи процедурата за нов главен секретар“, коментира Мерджанов.

Според него от подадената оставка на Лазаров трябва да са доволни от Реформаторския блок и „Протестна мрежа“, които са настоявали за това.

„Да видим сега как ще бъде подкрепена професионалната служба в МВР. Лазаров, каквито и упреци да му бяха отправяни, беше човекът, който не допусна окървавяване на гражданските протести, протестът беше 300 дни, но бяха гарантирани гражданските права и полицията си свърши работата“, заяви Мерджанов.

Според него обаче това, което става, е плод както на вътрешен, така и на външен натиск.

Лидерът на ДПС Лютви Местан отказа да навлиза в подробен коментар по темата.

„Оставката е поискана от принципала, в случая Бойко Борисов, не се отказват, а се подават оставки, когато са поискани от принципала“, лаконично каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase