Атанас Атанасов Снимка: архив, Булфото

Оставката на Лазаров е нормално развитие на нещата. Той можеше да го направи по-рано и да спести напрежението в политиката от последните дни. Това обясни шефът на вътрешната комисия в парламента Атанас Атанасов от ДСБ.

Още по темата

„Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров можеше да спести много отдавна тези драми в българския политически живот, ако си беше подал оставката още когато му беше поискана в началото на управлението на сегашното правителство“, каза депутатът.

Според Атанасов премиерът по Конституция отговаря за сигурността и обществения ред в страната и поисканите от него оставки били съвсем разумно действие.

Шефът на вътрешната комисия смята, че опитните служители в МВР са усещали липса на професионално ръководство. Заради това той е убеден, че оставката на главния секретар е била искана и от професионалната общност, но Лазаров не си дал сметка за това.

Атанасов не пожела да коментира кой би трябвало да бъде наследник на Лазаров. „Народното събрание прие законова рамка и оттук-нататък предложенията за персоналните назначения са на Министерския съвет, съгласувано с президента“, каза той.

Все пак депутатът си пожела бъдещият главен секретар да е човек, уважаван в професионалните среди на МВР и с дълъг професионален опит.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase