Снимка: архив, Булфото

ДПС писа тройка на правителството за първите 100 дни от управлението му.

Още по темата
Според депутата Алиосман Имамов изминалите 100 дни дават основание на ДПС да смята, че са се сбъднали опасенията им, че тази власт се изгражда върху гнила идеологическа основа.

„Това бяха 100 дни на безпринципни компромиси между различните идеологически партньори в управлението. 100 дни на политически репресии срещу кадрите на ДПС и на други партии“, настоя той.

Според него правителството би трябвало през изминалите дни да засили надеждите на хората за политическа стабилност и икономически просперитет за решаването на проблемите на хората, най-вече свързани с бедността и начина на живот, но това не се е случило.

Правителството е лансирало неясни идеи за реформи в здравеопазването и образованието, смята още Имамов.

„Това правителство не може да извърши реформите поради дълбоките идеологически противоречия на тези, които го подкрепят. Освен това правителството взе и огромен дълг, което е цената на това управление“, обвини той.

Според него през последните години няма правителство с такава висока цена на мандата на управление и има реален шанс в края на мандата му България да влезе в една дългова спирала, което може значително да повиши риска от ликвидирането на финансовата стабилност.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase