Снимка: Булфото, архив

Главната заслуга на БСП е, че опази демокрацията, а столетницата няма управленски провали от 1997 година насам, смята бившият депутат от левицата Антон Кутев.

Още по темата
"Грешки в управлението винаги сме имали и няма партия, която е била на власт и да не е допускала грешки", заяви той по bTV, но уточни, че това не са провали и БСП винаги е управлявала социално.

"Ако преди 2 години не бяхме прекъснали властта на ГЕРБ, дори и за малко в период на година и половина, България сега щеше да е друга и много по-малко демократична", коментира той и обясни, че лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов, както и председателят на ПГ на мнозинството Цветан Цветанов са далеч от определението за демократичност.

"Ние сме били стожер на демокрацията", настоя той.

В същото време Кутев определи като спекула твърдението, че лидерът на ПЕС Сергей Станишев и бившият премиер Пламен Орешарски са лоши.

По думите му това било облик, насаден от медиите.

Според Кутев БСП е системна партия, която си изпълнява социалните ангажименти, а Борисов е популист и си сменя мнението постоянно.

"При него няма нищо общо между обещаното и изпълненото и заради това всеки месец обещанията се променят", настоя социалистът.

Във връзка с изявите на лидера на ПЕС Сергей Станишев в Европейския парламент Кутев беше категоричен, че не е работа на председателя на една от най-големите партии в Европа да говори и да задава въпроси.

С това трябвало да се занимават по-младите евродепутати, като Момчил Неков например, който според него е добър избор за български представител в ЕП.

Бившият депутат беше категоричен, че не мисли, че АБВ и БСП биха се коалирали, защото няма социални ефекти от това, което прави партията на Георги Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase