Снимка: архив Булфото

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров изпрати поздравления на новия премиер на Гърция и лидер на спечелилата партия „Сириза“ Алексис Ципрас. В писмото си българският политик изразява радостта си от резултата от вота в южната съседка и откроява приликите между себе си и Ципрас.

Още по темата
„Щастлив съм, че Гърция избра правилния път – да вземе съдбата на родината си в собствените ръце“, пише Сидеров. Според него вотът на гърците е знаков за целия ЕС, защото е показал на света, че е крайно време ръководствата на държавите от съюза да спрат васалната политика спрямо Вашингтон. Лидерът на „Атака“ припомня и свои изказвания, че сегашният Европейски съюз трябва да бъде разрушен и да бъде създаден нов, който да разчита на народния суверенитет и християнските ценности.

„И мен, подобно на Вас са ме наричали краен и радикален“, пише още Сидеров на Ципрас. Той обяснява, че „Атака“ има сходни с неговите виждания за управление на нашата страна, сред които спиране на политиката на санкции от ЕС, икономии и „затягане на коланите“.

„Ние настояваме за излизане на страната ни от НАТО и прекратяване на санкциите срещу Русия, защото те са вредни за всички държави от стария континент и са единствено в услуга на САЩ“, припомня лидерът на националистите. Той припомня своите предложения за безплатно здравеопазване и образование, национализация на бившите държавни, понастоящем частни печеливши предприятия, понижаване на ДДС и намаляване на данъци за хората с ниски доходи.

„Адмирираме намеренията Ви за облагане с по-високи данъци на богатите. Ние от „Атака“ от години настояваме за поне 500 евро минимална заплата и 250 евро минимална пенсия за българите“, пише още Сидеров. Той нарича достойно искането на Ципрас за предоговаряне на договора на Гърция с ЕС.

„Аз настоявам за същото за България. Вярвам, че българите скоро ще се събудят и ще изберат антиглобалисткия, антиколониалния път, по който тръгна Гърция!“, завършва писмото на лидера на „Атака“ до Алексис Ципрас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase