Снимка: архив Булфото

Лидерът на ББЦ Николай Бареков обяви за своя лична грешка коалицията с партия ЛИДЕР и обвини формацията, че се е възползвала от наивността му и от високите рейтинги на „България без цензура”. За местните избори Бареков препоръча на структурите си да започнат преговори с всички демократични партии.

Още по темата
„Смятам, че хора, които влязоха благодарение на нас за първи път в парламента като най-върховен орган в държавата, се възползваха от моето наивно желание за борба със статуквото и от нашите високи рейтинги, за да материализират корпоративния си вот, което противоречи на практиката на демократичния процес”, обясни лидерът на ББЦ. Според него именно коалирането с ЛИДЕР е основната грешка, засегнала него и партията му.

„Призовавам структурите в цялата страна да започнат преговори с всички демократични партии, които имат желание да участват в изборите за местна власт тази година”, обясни още той в съобщение, пратено до партийния пресцентър.

Бареков благодари на всички избиратели и на миньорите, които са го подкрепили. „Бъдещето на ББЦ е това, което искат нашите структури, а именно самостоятелно участие в политическия живот на страната и подкрепа на всички партии, които разчитат не на корпоративен, а на народен вот”, обясни още политикът.

Той нарече позорен опита на „определени субекти да атакуват нашата партия и да крадат структури, купувайки на парче”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase