Снимка: архив Булфото

Лидерът на БСП Михаил Миков обвини правителството на ГЕРБ в реваншизъм. „Все още не са изтекли стоте дни на кабинета, но краткото време от началото на мандата доказа, че четворната дясно националистическа коалиция прокарва дясна политика, включително с елементи на реваншизъм”, каза шефът на социалистите в началото на днешното заседание на Националния съвет на партията.

Още по темата
Миков обясни, че първите сфери, към които управляващите са се ориентирали за овладяване, са контролните сфери - Сметната палата и системата за сигурност с промените в Закона за МВР.

Преди началото на пленума бившият лидер на БСП Сергей Станишев коментира евентуалното партньорство на АБВ със социалистите. Според него това не е тема на деня, съобщи БТА.

Както Dnes.bg писа по-рано днес Михаил Миков обяви, че сътрудничество между БСП и АБВ може да има, ако партията на Първанов докаже, че е лява.

„Важно е да има ясна позиция към управленската програма на  правителството”, обясни и Станишев. Според него в документа много периферно са засегнати основни въпроси на страната като  бедността, липсата на работа, икономическото развитие. „Всички, които застават зад тази програма, се ангажират с дясна политика, отговорете си на другия въпрос по този начин”, добави лидерът на ПЕС.

По време на днешния си пленум БСП ще обсъди политическите задачи на БСП и приоритетите на парламентарната група за новия политически  сезон. Червените ще дискутират и по мерки за организационно укрепване на партията и свикване на заседание на 48-я Конгрес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase