Снимка: архив, БТА

ГЕРБ контрира ДПС със свой списък с назначения и уволнения по време на мандата на кабинета „Орешарски“. Кърджалийската депутатка Цвета Караянчева изчете имената на сменените малко след като депутатът от ДПС Станислав Анастасов обвини ГЕРБ в чистка и представи дълъг списък с уволнени кадри на движението.

Когато нямаш необходимия стаж и професионализъм, увисваш като паяк във въздуха, каза Караянчева по адрес на хората, изчетени от Анастасов.

Тя контрира с други цифри – „само през първия месец от управлението на БСП и ДПС в Бургас бяха уволнени 44 души, в Пазарджик - 54, в Плевен – 82, в София област – 101“.

Още по темата
Сред отстранените по политически причини тя посочи шефове на социално подпомагане, ВИК, горски стопанства, бюра по труда. Според депутатката от ГЕРБ на техни места са слагани хора от листите на ДПС, активисти на БСП, пиарки на движението и други.

„А и вие, с недоказаното образование, ми говорите за образование“, обърна се Караянчева към Анастасов. Той беше назначен за зам.-министър на околната среда от ДПС в края на мандата на предишния кабинет. Тогава стана ясно, че е декларирал, че има диплома от Техническия университет в Мюнхен, но той няма такава.

„Да, нямам диплома“, призна днес той, но обясни, че е завършил семестриално университета в Мюнхен, а и има диплома от СУ. „Ще са ми нужни още много среди, докато прочета този списък с уволнения, а вашият приключи днес, това е разликата в политическата репресия, каза той.

Караянчева обаче отвърна, че колкото и поменици да чете ДПС, хората помнят геноцида, на който са били подложени кадрите на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase