Петър Москов Снимка: БТА

Бонусите, които здравното ведомство обеща за джипитата отличници, ще са от порядъка на хиляди левове на година, съобщи здравният министър Петър Москов в интервю за "24 часа". Няма да е по-малко от 5000 лева, категоричен е той.

Още по темата
Москов припомни, че министерството готви национална програма, която на базата на резултати от дейността на личните лекари да бонифицира тези с добра дейност.

"В момента националният консултант заедно с цяла група разработват тези наистина подробни и ясни критерии и те са свързани с философията, на която подчиняваме реформата - да бъде поощрявана добрата работа, която води до качествено лечение", разясни министърът.

По думите му вече има интерес на лекарите към спешната помощ. "Правителството вече осигури средно с 20% увеличение на възнагражденията в спешната помощ. Което по методика, която ще бъде оповестена в нашите центрове след дни, ще оценява натовареността на всеки филиал. И заплатите на хората, които работят там, ще бъдат изравнени с тези на колегите им от болничната и доболничната помощ. Според директорите на центровете това вече води до заявки за постъпване на работа", заяви Москов.

Към момента здравният статус на РБ е добър, увери още той.

По думите му участието в управлението има дисциплиниращо и отрезвяващо действие върху всичките участници в блока. "Вървим към изработване на ясни механизми на действие и на ръководни органи на РБ", изтъкна Москов.

"Аз мисля, че ние преболедувахме. Наистина имаше кризисни моменти. Взехме си поука от действията си. Има ясен път, по който блокът все по-консолидирано да върви напред.", убеден е министърът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase