Валери Симеонов. Снимка: архив Булфото

Въпреки че подкрепя правителството, Патриотичният фронт настоя премиерът Бойко Борисов и министрите на финансите Владислав Горанов и на транспорта Ивайло Московски да възстановят пълното разписание на влаковете.

Според съпредседателя на формацията Валери Симеонов задължение на премиера е да не допуска спиране на влакове с ясното съзнание, че пътническите влакове ще са на загуба, но те имат своята социална роля, както е по целия свят.

„Недопустимо е да се спират влакове и то по средата на зимата, без да е обявено на гарите, да е осигурен алтернативен транспорт на хората, без анализ и обсъждане“, заяви Симеонов.

Още по темата
Според него съкращаването на влакове не е реформа.

Патриотите настояват управляващите да направят подробен анализ и цялостна стратегия за развитие на ж.п. транспорта, която да е дългосрочна, която да я направи независима в следващите години независимо кой управлява.

Другият мотив за искането за възстановяването на спрените влакове, изложен от Симеонов, е съкращението на служители на БДЖ.

Не е ясно колко души ще бъдат изхвърлени на улицата, говори се за около 1500, посочи той.

"Само охраната на Ахмед Доган на месец се равнява на спирането на няколко композиции София – Горна Оряховица“, заключи Симеонов.

Той съобщи, че депутати от ГЕРБ и ПФ са внесли в деловодството на парламента промени в Закона за обществените поръчки, както призова вчера премиера Бойко Борисов, за да могат да започнат по-бързо дейностите по изграждането на разширението на оградата на границата ни с Турция.

Внесеното изменение предвижда дейностите по защитното съоръжение да бъдат изключени от обхвата на общия ред за възлагане на обществени поръчки, като по този начин ще се ускори процедурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase