Веселин Вучков. Снимка: архив, БТА

Вътрешният министър Веселин Вучков призна, че още не мисли по въпроса кой ще е новият главен секретар на МВР.

Още по темата
С приетите от парламента днес на първо четете промени в Закона за МВР президентът ще назначава главния секретар по предложение на правителството, а не както е сега парламентът да го избира по предложение на премиера.

Настоящият главен секретар Светлозар Лазаров беше разкритикуван многократно от зам.-шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов и очакванията са, че той ще бъде сменен.

„Няма нужда да си напрягам мислите да търся сега заместник на Лазаров, има време, ако бъдат приети промените окончателно, ще помислим в Министерския съвет кого да предложим на президента“, коментира Вучков.

Относно издирването на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов, който изчезна на 5 декември, вътрешният министър коментира, че няма нова информация по случая.

„Цял ден съм тук и получавах информация за катастрофи, за други инциденти на територията на страната, но за него не съм получил, което означава, че явно няма нова информация“, призна той.

Относно промените в Закона за СРС, приети на първо четене от парламента днес, с които се отменя изискването поръчителят на СРС да покрива разходите за тях, Вучков каза, че така или иначе принципът на финансова обвързаност не е проработил година и половина.

Според него обаче може би трябва се помисли за някакви лимити и да има ограничител за исканията за прилагане на СРС-та.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase