Снимка: Булфото, архив

Четири хиляди подписа на медици в подкрепа на действията на министъра на здравеопазването по отношение на Спешната помощ ще внесе ресорната асоциация в Министерския съвет и Министерството на здравеопазването. Над 9 хиляди медици подкрепят здравния министър в социалните мрежи.

Още по темата
Според онлайн допитването хиляди работещи в спешните центрове биха излезли на митинг в защита на здравния министър по водената от него политика.

Десислава Кателиева, председател на ресорната асоциация, коментира пред БНР, че Москов и екипът му показваха съпричастност към нападнатите лекари и са това последвали конкретни мерки, за да се осигури безопасен достъп на спешните екипи до пациентите.

400 души постъпват дневно в "Пирогов", от тях само 5-7 души са с пряка опасност за живота, 20 до 40 на сто са в средно тежко състояние, останалите са гранични, посочи директорът на "Пирогов" проф. Стоян Миланов.

„Поради различни политически неблагополучия системата за спешна медицина беше използвана като патерица и буфер, поемащ неблагополучията в извънболничната медицинска помощ, включително и болничната. Това повече не може да продължава. Приетият документ би осигурил ефективна спешна медицинска помощ за всички пациенти“, коментира той.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase