Слави Бинев Снимка: архив, Булфото

След като се отказа от председателското място на парламентарната комисия по култура и медии, Слави Бинев от ПФ отсече, че няма да оглави нито една друга комисия, и така отрече слуховете, че се готви да измести Борислав Борисов от АБВ като председател на комисията по спорта.

Още по темата
Дали пък ще стане член на която и да е парламентарна комисия, той ще реши следващата седмица, но подчерта, че ще се концентрира върху европейските фондове.

„Проблемите в България са прекалено големи. Опитах се да ги реша радикално и срещнах сериозен отпор, всяка една революция е нещо много сложно и изисква жертва. Знам само едно, че съм дал тон за песен вече, което означава, че проблемите ще бъдат решени“, коментира той.

Според Слави Бинев явно в България трябват "меки, спокойни и удобни хора", какъвто той не е.

„Аз съм ръбат и се опитвам да реша проблемите, а явно хората не искат да се решат. Мен трябва да ме използват само когато трябва нещо да се промени“, посочи той.

Бинев смята, че проблемите в медиите са огромни, защото сме в дъното на всички класации по свобода на словото и много от медиите се използват като адвокати за едни и прокурори за други.

Творческите дейци пък, които излязоха на протест срещу него, той смята, че са били използвани като живи кукли от политически и икономически интереси, и допусна, че може би те ще го разберат по-нататък.

Колегите на Слави Бинев от ПФ, който днес има рожден ден, са му пожелали за празника да „порасне голям“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase