Снимка: БТА

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова съобщи на пресконференция, че ще има трима заместници. Тя представи членовете на политическото ръководство на ведомството, пише БТА.

Деница Николова ще е заместник-министър с ресор "Регионално развитие", тя ще се занимава с управлението на всички програми, финансирани със средства от ЕС.

Иван Аспарухов ще е заместник-министър с основен ресор "Регионална политика и планиране на регионите". Той ще и ръководител на Съвета за регионална политика - междуведомствен съвет, който се създава от днес, каза министърът.

Николай Нанков ще е заместник-министър с ресор "Устройство на територията и управление на държавната собственост".

Милка Гечева и Лазар Лазаров остават ръководители съответно на ДНСК и АПИ.

Лиляна Павлова заяви още, че министерството има три основни приоритета - целенасочена политика за най-слабо развитите, периферните и най-бедните региони, водната реформа, осигуряване на безопасно движение по пътищата и в частност подготовка на национална стратегия за подобряване на пътната инфраструктура и безопасно движение.

Във фокуса на работата на ведомството е отблокиране на спряното еврофинансиране по оперативна програма "Регионално развитие", максимално разплащане на всички по всички договори, за да се минимизират загубите по оперативната програма, а през март да стартират първите покани за предоставяне на финансиране по новата програма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase