Михаил Миков Снимка: архив, Булфото

БСП обвини премиера Бойко Борисов, че носи отговорност за провала на „Южен поток“, след като днес парламентът отказа дори да обсъди проектодекларация на левицата за проекта, чието приключване обяви руският президент Владимир Путин.

Още по темата
Според „Атака“ пък отиването на премиера в Брюксел без позиция на НС е безотговорно.

„Предпочитанията на Бойко Борисов са да отиде в Брюксел като послушно пале без обединяваща позиция и да поиска това, което се полага на България”, упрекна лидерът на социалистите Михаил Миков.

Според него премиерът е нарушил предизборното си обещание, че ако ГЕРБ спечели изборите, „Южен поток” ще тръгне вероятно през ноември.

Миков настоя, че „Южен поток” е проект, който носи икономически ползи на България, но основно оползотворява геостратегическото място на страната ни.

„ГЕРБ направиха всичко възможно Босфора и Турция да бъдат безалтернативно трасе за доставка на петрол с денонсирането на проекта Бургас – Александруполис”, добави той.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров обвини ГЕРБ, че са бламирали възможността парламентът да излезе с декларация за „Южен поток“. Шефът на националистите обвини управляващите, че са гласували с „въздържал се“ по предложението за декларация. „Лицемерие е, че се търси подкрепа“, каза Сидеров.

Според него отиването на Борисов в Брюксел без позиция на парламента е безотговорно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase