Красен Кралев Снимка: БТА

Едно сътресение или различно мнение от страна на колегите от Патриотичния фронт не би представлявало заплаха за целостта на кабинета. Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Той увери, че в момента има стабилно управление, стабилно правителство, което се радва на широка обществена подкрепа.

Относно работата на министрите Кралев заяви, че няма никакво напрежение и работят. “Има толкова много работа за вършене, че не остава време да се скараш”, добави още той.

“Аз съм получил задача, моята мисия е да правя реформи”, подчерта министърът. Той потвърди намерението си да върне спорта на нивото от преди 20 години, като отбеляза, че това трябва да стане, като се обърне внимание на децата.

“Един нормален цикъл, в който ти създадеш правилните условия за изграждането на един спортист, е между 6 и 10 години. Тоест тези деца и юноши, които в момента са на по 13, 14 или 15 години, тогава ще бъдат на 25, в разцвета на силите си и тогава можем да видим истинските резултати. Но просто трябва ние да се погрижим за тях. Държавата от години не е полагала усилия”, коментира Кралев.

“Пътят, по който можем да стигнем до тези резултати обаче, е чрез тотална реформа. Трябва да се обърнем към децата, трябва да отделим повече средства за детско-юношеските школи и това е нашето предложение. Ключовата дума при разпределението на средствата в нашата програма е справедливост – даваме пари на тези, които работят. Работата не предполага само медали от световни и олимпийски първенства”, категоричен бе министърът на младежта и спорта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase