Снимка: Булфото, архив

Назначаването на областен управител на София от партията на Корман Исмаилов доведе до ново напрежение между ГЕРБ и Патротичния фронт. Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов обяви, че това усложнява допълнително ситуацията и пред Патриотите остава само един ход  - да оттеглят подкрепата си.

Той обясни, че окончателното решение за или против оставането във властта трябва да се вземе на заседание на коалиционния съвет следващата седмица.

Още по темата
Веселин Пенев, който е зам.-председател на партията на Корман Исмаилов - НПСД, беше назначен днес за областен управител на София. Кабинетът утвърди общо 24 нови губернатори в страната.

„Остана ни само един ход в тази ситуация - оттегляне на подкрепата“, каза Каракачанов.

Той обясни, че ако назначаването на зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов, кадър също на НПСД, може да се приеме за грешка в бързината, то сега нещата се усложняват. Лидерът на ВМРО обясни и че очаква обществена реакция срещу назначаването на Пенев.

„На такова мирише“, отвърна той на въпроса дали пращането на пореден кадър на НДПС във властта не е провокация към Фронта.

Каракачанов направи коментара си след среща между лидерите на ПФ и военния министър Николай Ненчев. Тя беше поискана в пореден опит да се тушира напрежението от назначението на Орхан Исмаилов за зам.-военен министър. И след разговорите обаче стана ясно, че разбирателство по темата няма. Ненчев обясни, че не е чул допълнителни аргументи срещу Исмаилов от тези, които са излезли в медиите, и затова няма да промени решението си да не оттегля заместника си. ПФ пък продължава да настоява за отстраняването му.

„Премиерът Борисов споделя моето мнение, че няма причина Исмаилов да бъде оттеглен“, каза министърът. Каракачанов пък обясни, че вече не вижда смисъл да провеждат нова среща с министър-председателя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase