Николай Бареков. Снимка: ББЦ

Лидерът на ББЦ Николай Бареков определи като „расистки скандал“ настояването на ПФ премиерът Бойко Борисов да освободи от поста зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов, защото е представител на "Народна партия Свобода и Достойнство“, която според патриотите обслужва  турски интереси.

Още по темата
„Расисткият скандал на Патриотичния фронт остави срамно петно върху България в Европейския парламент“, е заяви Бареков, преди да замине за Страсбург, където ще бъде в официалната делегация на консерваторите за посрещане на папа Франциск, съобщиха от пресцентъра на ББЦ.

Николай Бареков е обявил, че на срещата на българската делегация в сряда в Страсбург, която е по инициатива на Мария Габриел, ще поиска всички политически семейства в Европа, в които участват български партии - консерватори, либерали, социалисти и десни, да излязат с обща декларация, с която да се разграничат от расисткия скандал, предизвикан от Патриотичния фронт.

В нея той ще настоява за толерантност и спазване на човешките права от всяко едно правителство.

"Като европейски и български политик изпитвам срам и съм унизен от този скандал, който беляза втората седмица на кабинета "Борисов"

Възмутително е да се афишираш като български патриот и да следваш заветите на Васил Левски, поне на приказки, а в същото време да искаш да бъде отстранен един човек от пост само защото не носи българско име. Пред закона българи и турци трябва да сме равни", смята евродепутатът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase