Красимир Каракачанов (л) и Валери Симеонов Снимка: архив, Булфото

Няма никаква опасност ПФ да се разцепи, а просто двете партии в коалицията говорят по различен начин. Това обяви съпредседателят на ПФ Красимир Каракачанов, който е лидер на ВМРО.

Още по темата
По-рано днес лидерът на другата партия от обединението НФСБ Валери Симеонов обяви, че двете формации са различни партии, едните са по-компромисни, но в това няма нищо лошо.

Каракачанов увери, че ще има обща позиция на ПФ след отговора на премиера Бойко Борисов дали ще остави на поста зам.-министър на отбраната Орхан Исмаилов от „Народна партия Свобода и Достойнство“, част от РБ.

„Един човек, който е в партия, близка до Ергодан, е неприемлив и за двете формации. Едните изразяват мнението си по-емоционално, другите – не“, коментира Каракачанов защо се породи съмнение за евентуално разцепление в ПФ.

„Не може да се развалят отношенията между двете партии. Няма да се разцепи ПФ. Ако остане Исмаилов, ще видите общата позиция на ПФ, но още е рано да се каже каква ще е тя. Един от вариантите е да се оттегли подкрепата към правителството“, заяви Каракачанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase