Снимка: БТА

АБВ ще има свои представители на ниво областен управител и други държавни структури. Това прогнозира депутатът от партията на Георги Първанов Михо Михов във Велико Търново, цитиран от БТА. Според генерала заместниците на Ивайло Калфин в социалното министерство също ще бъдат от АБВ или на гражданския съвет към коалицията.

Още по темата

АБВ очакват да оглавят и поне две от постоянните комисии в Народното събрание, стана ясно от думите на Михов.

Депутатите на Георги Първанов се надяват да получат и зам.-председателски места в поне още три комисии. В АБВ имали кадри за ръководни постове в здравната, просветната, военната и енергийната комисии.

Михо Михов съобщи, че депутатите на АБВ ще подкрепят нов закон за  висшето образование. Предложението, внесено в деловодството на Народното събрание, е от ГЕРБ още през миналия мандат, но не е било обсъждано.

"Ще подкрепим законопроекта, защото е бил подготвен с  участието на членовете на Съвета на ректорите, а в  парламентарната група на АБВ има представители на ректорското съсловие", обясни Михов.

От коалицията ще настояват в новия закон за началното и средно образование да бъде въведена дуалната система за професионално образование, стана ясно още от думите на депутата.

Той изрази надежда, че Ивайло Калфин ще надделее в спора с финансовия министър Владислав Горанов за коледни добавки за пенсионерите. Михов обясни, че в АБВ не се е обсъждал размерът на добавките, но подчерта, че "многопартийността в кабинета предполага сговорчиво правителство."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase