Николай Бареков. Снимка:ББЦ

Депутатите от БДЦ символично ще дадат своите гласове за премиер Бойко Борисов, но няма да подкрепят персоналния състав на Министерския съвет.

„Този кабинет не отговаря на очакванията на обществото за балансирано, хигиенично, центристко и дясно управление, заяви минути преди гласуването на правителството лидерът на "България без цензура" Николай Бареков, който е евродепутат.

Според него от коалицията липсва центърът.

„Ние сме против кръвосмешението между Реформаторите, представители на Иван Костов, и бивши агенти на Държавна сигурност, които защитават проруските национални интереси. Смятаме, че последните нямат принципно обяснение защо тези, които наричаха Първанов агент Гоце, днес гласуват рамо до рамо за едно правителство с неговата партия", посочи Бареков.

За решението на групата на БДЦ съобщи от парламентарната трибуна и депутатът Росен Петров.

„Групата на ГЕРБ, спечелила най-много гласове на тези избори, трябва да състави правителство и премиер по всички правила на демокрацията трябва да бъде Борисов. Структурата на кабинета е добра, обръща внимание на демографския проблем, на държавната администрация. Ние обаче няма да подкрепим този състав на правителството, тъй като в него има хора, лишени от опит, от експертност, които не могат да участват адекватно в управлението на България, когато тя е в криза. Пожелавам на г-н Борисов успех и Бог да е с него", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase