Снимка: Facebook

Преговорите между ГЕРБ и Реформаторския блок неочаквано преминаха в музикална битка във Facebook.

Кънев не бе на дългочасовите преговори за съставяне на бъдещ кабинет, където изненадващо бе предложена неговата кандидатура за премиер. Отговорът му обаче не закъсня, изненадващо обаче той дойде в ноти. Лидерът на ДСБ демонстрира твърдост и хладнокръвие с парчето на AC/DC Stiff Upper Lip. За да покаже, че не го е страх и горната му устна няма да затрепери.

Борисов не се поколеба да поеме ръкавицата и от своя страна продължи битката на фронта на петолинието. Неговият отговор дойде тази сутрин и е недвусмислен с парчето на Aloe Blacc - Ticking Bomb.

Преговорите по ноти идват в деня, в който ГЕРБ и Реформаторите нямат съвместни разговори, но всяка от формациите поотделно трябва да одобри общата програма на бъдещата коалиция. Дотам се стигна, след като в неделя двата преговарящи екипа постигнаха разбирателство по основните теми в нея. Престои готовата управленска програма да бъде дадена и на Патриотичния фронт и АБВ с оферта да се включат в мнозинството, подкрепящо кабинета.

Въпреки разбирателството по програмите обаче напрежението между ГЕРБ и Реформаторите продължава и то е най-вече около постовете в бъдещия кабинет. В края на миналата седмица и след вчерашните преговори ГЕРБ дадоха да се разбере, че не е изключено да върнат мандата за кабинет.

Така или иначе предстои да видим дали ГЕРБ и Реформаторите ще си стиснат ръцете, кой е по-твърд и за кого цъка бомбата...

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase