Методи Андреев. Снимка: архив, БулФото

Най-нормалният формат за управление е Европейска народна партия и правителство на малцинството. Когато дясноцентристкият избирател е гласувал за ГЕРБ и Реформаторския блок, е гласувал тези две политически формации да направят коалиция", заяви депутатът от гражданската квота на ГЕРБ Методи Андреев пред Нова телевизия.

По думите му пред двете партии има две възможности - да останат почтени и принципни към избирателите или да направят нещо, което техните избиратели не са очаквали, като например коалиция с БСП, ДПС, АБВ или ПФ.

Още по темата

Според Андреев ДПС ще трябва да се съобразява с позициите на коалицията между ГЕРБ и Реформаторите, а не обратното.

Бившият шеф на Комисията по досиетата заяви, че председателят на ДПС Лютви Местан, като кандидат за депутат от СДС, е излъгал българската държава, като е декларирал, че не е сътрудничил на МВР и ДС преди 1989 година.

"Как ме виждате в коалиция с тези хора, които са участвали във Възродителния процес“, попита депутатът от ГЕРБ.

Според него председателят на ДПС много добре знае, че единственият начин да компрометира едно управление, е да го подкрепя. ДПС имаше най-скандалните практики по време не изборите, купуваха гласове на поразия, обвини депутатът.

Според Андреев, ако Реформаторите не приемат офертата на ГЕРБ, означава, че бягат от отговорност и не искат да има дясноцентристко управление.

„Ако ДПС не бъде изтласкано икономически и политически от този парламент, аз ще си подам оставката, защото това е подменен вот”, каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase