Мая Манолова Снимка: архив, БТА

БСП няма да гласува за правителство с премиер Бойко Борисов, защото е опозиция, заяви социалистката Мая Манолова. Тя припомни, че границата между управляващи и опозиция се определя от начина, по който се гласува за правителството и за държавния бюджет.

Още по темата
Социалистката още веднъж обяви, че БСП е против оздравяването на КТБ с публични пари.

„Ние сме за това да бъде приложен законът при това в предвидените в него срокове, а не да се разтакава този въпрос, за да могат и вложителите да получат своите спестявания в техния гарантиран размер”, заяви Манолова.

Според нея е абсурдно да се променят закони заради този случай.

„Това, което прозира зад вчерашното решение на бюджетната комисия, е опитът на някои политически сили да разтакават решаването на проблемите около КТБ“, настоя Манолова.

Тя смята, че се създава впечатление, че въпросът с решаването на случая с КТБ ще се връзва със съставяне на правителство, което по думите й е неприемливо.

Социалистката съобщи, че депутатите от БСП са внесли промени в Кодекса за социално осигуряване за удължаване на срока за ранно пенсиониране на заетите в първа и втора категория труд.

С измененията се предвижда срокът за сега действащите разпоредби, които изтичат в края на годината, да бъдат удължени до края на 2017 година.

Ако промените станат факт, това ще струва на бюджета 21 милиона лева и ще засегне 100 000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase