Радан Кънев Снимка: БТА

Според лидера на ДСБ и съпредседател на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев не се налага спешно заседание на обединението заради изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че ако не се разберат, той ще предложи самостоятелно правителство.

Още по темата
Вчера Борисов заяви, че явно единственият вариант за съставяне на кабинет е коалиция с Реформаторите, които пък след това поставиха условието във властта да участва и Патриотичният фронт.  Днес обаче след срещи на шефа на ЕНП Жозеф Дол с партийните лидери Борисов беше категоричен, че Патриотичният фронт е недопустим партньор на ГЕРБ заради заявените от формацията приоритети в първия пленарен ден в понеделник.

"Ако подпишем с Реформаторския блок коалиция – внасям това, ако не подпишем, ще внеса само на ГЕРБ. Ако искат правителство, да подкрепят и други”, посочи Борисов.

Радан Кънев обясни, че днес депутатите от РБ са обсъждали удължаване на надзора на КТБ, а не правителство.

„Ще обсъдим спокойно и срещата с лидера на ЕНП Жозеф Дол и това, което е казал Борисов, нищо драматично не се е случило днес, което да изисква спешно наше решение. Към момента продължаваме срещите и разговорите по вчерашната си позиция, нямаме ново решение, нито спешно заседание", посочи лидерът на ДСБ.

"Ще проведем и сондажи с партийните си ръководства. Няма спешна и екстремна ситуация в българския парламент“, отсече още Радан Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase